Jump to content

Xp Tcp/ip Repair 2.0


YAGMURADAM

Recommended Posts

XP TCP/IP Repair 2.0

screen2.jpg

Program hakkında bilgiler:

XP TCP/IP Repair adlı bu küçücük boyutlu programcık; çoğu bilgisayarcının alet çantasında bulunan (artık alet çantası kalmadı gerçi, usb bellek taşıyorlar), internet veri alışveriş protokolü olan TCP/IP ve Winsock ayarlarını işletim sisteminin varsayılan olması gereken ayarlarına göre sıfırlayan harika bir programdır.

Bilgisayarımıza bulaşan spyware, adware, malware denen çeşitli zararlı casus programlar, haşeratlar, dialer kalmadı artık diyeniniz olur ama dialer’lar, trojanlar, virüsler ve çok sayıda kötü içerik sayesinde bazen internet bağlantımız kopar, modem ve kablolarımızı kontrol ederiz ama bir sorun göremeyiz, yine de internete bağlanamayız veya bağlansak bile bir sayfa bile açamayacak kadar, dosya bile indiremeyecek kadar yavaş hat aldığımızı görürüz. Hatta makinemizin adsl modemimizden ip bile alamadığını görürüz. İp alıp alamadığınızı Yerel Ağ Bağlantınızın Durum bölümünden Destek kısmına girerek görürsünüz, 192.168.2.695 gibi değişik bir ip aldığınızı görürsünüz ama bu ip numarası modeminizden aldığınız gerçek bir ip numarası değildir, modemden gerçek bir hat alamadığınız zaman makinenizin size gösterdiği göstermelik bir ip numarasıdır.

Bazen de evimizdeki bilgisayarımızın internet ayarlarını çocuklarımız anlamadan karıştırıp bozar veya bilgisayarın her yerini kurcalamaya meraklı, haşarı bilgisayar kullanıcılarının internet ayarlarını bozduğu durumlarda, kurduğumuz bir programın bilgisayarımızın ayarlarında böyle bir şey yapacağını önceden bilemediğimiz durumlarda internet bağlantımız kesilir veya sorunlu çalıştığında bu tür otomatik sıfırlama işleri yapan programlara başvururuz.

Bazı durumlarda da bu zararlı içerikli haşereler işletim sisteminin internete bağlanması için bulunan bir iletişim kuralı olan Winsock LSP ayarlarınızı bozar.

Çoğu program ve güvenlik sitesinde TCP/IP ve Winsock LSP düzeltici programlar ayrı ayrı bulunmasına rağmen size sunduğumuz bu programın üreticisi güzel bir iş yaparak bu iki özelliği tek programda toplamıştır.

PROGRAMIN KURULUMU & KULLANIMI :

Programın kullanımı oldukça basit olup;

Kurulumu : İndirdiğiniz .exe uzantılı program kurulum paketini çift tıklayıp next (ileri) tuşlarına basıp, programı işletim sistemimize kuralım.

Kullanımı : Başlat/Programlar menüsünden “XP TCPIP Repair/XP TCPIP Repair” kısayoluna tıkladığınızda karşınıza bir küçük pencere gelir ve üzerinde basacağınız sadece 2 buton görünür. (Resimdeki gibi)

Bu butonların üstteki Reset TCP/IP ve alttaki de Repair Winsock dur. Ve üzerlerinde kısaca ne işe yaradıkları İngilizce olarak yazılıdır.

Reset TCP/IP butonu TCP/IP ayarlarınızı sıfırlayıp XP nin kurulum ayarlarındaki varsayılan haline getirir.

Repair Winsock butonu da Winsock bağlantısı ayarlarınızı onarıp, düzeltir.

Yapmanız gereken ilgili butona basıp, işlemin yapıldığına dair ekrana gelecek mesajı beklemek (3-5 saniye) ve mesaj geldiğinde işletim sisteminizi yeniden başlatmaktır.

Ayrıca programın başlat/programlar menüsündeki program grubunda bulunan uninstall (kaldırma/silme) aracıyla işiniz bittiğinde veya istediğinizde sistemininizden kaldırma özelliği de bulunmaktadır. Geride hiçbir artık bırakmadan güvenle kaldırabilirsiniz.

Gülegüle kullanın.Saygılarımla

Dosya boyutu:700 kb tır.

İndirme adresi:

http://www.xp-smoker.com/downloads/xptcprep.exe

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...