Jump to content

Dosyalar Geri Dönüşüme Gitmeden Direk Siliniyor?


eerenaydin

Recommended Posts

Öncelikle sitede arattırdım fakat bulamadım. Ben bulamayıpta yeni konu açtıysam kusuruma bakmayın.

Bigisayardaki herhangi bir dosyayı delete tuşu ile sildiğimde geri dönüşüm kutusuna atması gerekirken sanki shift+delete ile silmişim gibi direk olarak siliniyo. özelliklerindeki Dosyaları geri dönüşüm kutusuna taşıma özelliği aktif değil. son haftalarda bilgisayara "Advanced SystemCare 3","Glary Utilities" gibi system temizleme programları kurdum. bunlardan şüpheleniyorum ama bu olay bu programları kurduktan ve çalıştırdıktan 2-3 gün sonra başıma geldi. yani bu system temizleme programlarından olduğunu sanmıyorum. virüs bulaşacak bi durumda olacağını sanmıyorum yada yanılıyorum. avast yüklü. system care ile ve glary ile ara sıra temizleme yapıyorum. birde Eraser programını kurmuştum. fakat aynı program evdeki bilgisayarımdada yüklü fakat aynı hatayı evdeki bilgisayar yapmıyor. Birde geri dönüşüm kutusunu boşalt dediğimde bu 30 öğeyi silmek istiyomusunuz diye uyarı veriyor. sil diyorum fakat silinmiyor. geri dönüşümde 30 dosya var gözüküyor. Bu konu ile ilgili bilgisi olan varmı? Lütfen bu sıkıntıdan kurtarın beni. İyi çalışmalar.

Link to comment
Share on other sites

bambam50, Kalfa, CaVeLL ilginiz için teşekkür ederim. fakat aynı uyarıyı yazacağınızı düşündüğüm için yazdığım metinde "özelliklerindeki Dosyaları geri dönüşüm kutusuna taşıma özelliği aktif değil." diye belirttim. yani sizin uyardığınız o seçenek zaten pasif durumda. ne olduğunu bir türlü çözemiyorum. Başka bir alternatif varmı acaba?

Link to comment
Share on other sites

eerenaydin tüm disklerine ait çöp kutusu oranını %0 yap.Sonra.Direk silmeyi aktif et.(Çöp kutusuna taşıma direk sil açık olsun.Tüm diskler için yap.).Ardından sistemi yeniden başlat.Büyük ihtimalle çöp kutunuz boş gözükecektir.Bazen sapıtıyor çöp kutusu.

Ama neden tek delete tuşu dosyalrı direk siliyor onu bilmiyorum.Saygılarımla

Link to comment
Share on other sites

kurduğun programlar regedit i de temizlemek istiyor aklı sıra

o da ne var ne yoksa rezil ediyor

Advanced SystemCare (sürümünü hatırlamıyorum) programını kullanmıştım bir defa

cd rom sürücüsü olmasına rağmen sürücü yokmuş gibi göstermeye başlamıştı, sakatlığını düşün artık :(

sistem geri yükleme noktası olarak o programları çalıştırmadan önceki bir tarih varsa geri almanı tavsiye ederim

ya da, temizlik yapmadan önce *.reg dosyası oluşturduysa içeri çek

ama içeri çekmek son tercih olsun

çünkü hem çok uzun sürer, hem de çok problemli olur ;)

Link to comment
Share on other sites

®__POA$__® onu becerebileceğimi sanmıyorum:) o cdyi nerde bulucamda nasıl yapıcamda bi sürü yardım istemek zorunda kalırım. en son çare olarak denerim artık.

YAGMURADAM bu dediklerini yarın işe gidince deneyeceğim. umarım dediğin gibidirde düzelir.

Tilkißey evdeki bilgisayarada system careyi simdi kurup deneyeceğim. bakalım ondan mı kaynaklanıyor. eğer systemcare den kaynaklanıyosa evdeki bilgisayardada aynısı olur. eğer aynısı olursa sistmei geri yükleyerek düzeltmeye çalışıcam. biraz uğraşayım baklaım.

Konu ile ilgili başka yöntemleri olan arkadaşlar varsa lütfen yazsınlar. Denemekte fayda var. İlgilenen herkese teşekkürler.

Link to comment
Share on other sites

YAGMURADAM dediğini denedim olmadı.

Sistem geri yüklemeyide 13 temmuza kadar çektim bütüm sistem geri yüklemelerinden sonra BİLGİSAYARINIZDA BİR DEĞİŞİKLİK YAPILMADI uyarısı verdi. daha öncesine geri almama gerek yok. çünkü bu bahsettiğim olay 4-5 günlük bir olay. Halen dosyaları delete ile sildiğimde yada sağ tıklayıp sil dediğimde yada geri dönüşüm kutusunun üzerine sürükleyip bıraktığımda dosyalar geri dönüşüme gitmeden Shift+Delete ile silinmiş gibi direk olarak siliniyor. Yokmu bi çözümü olan?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

SORUN ÇÖZÜLDÜ ARKADAŞLAR. Denemediğim yol kalmadı derken mustiback arkadaşımızın önerisi ile COMBOFIX i çalıştırdım. Artık sil dediğimde dosyalar geri dönüşüm kutusuna gidiyor. herkeze iyi çalışmala.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...