Jump to content

İlk Usb 3.0 Asus’tan


oK_faces

Recommended Posts

Sonunda bugünleri de gördük. USB 3.0 destekli ilk anakartın bazı fotoğrafları ortaya çıktı. Bu kilometre taşının şerefi ise ASUS’a ve şirketin yeni P6X58 Premium modeline ait.

asus-usb30-07-20-09.jpg

Üstteki resimde de göreceğiniz gibi bu anakart iki adet, kolaylıkla ayırt edilebilir USB 3.0 portu ve üç adet standart USB 2.0 portu barındırıyor. Bunun yanında Core i7 işlemci desteği, altı adet DDR3 bellek yuvası, üç adet PCI-Express 2.0 yuvası ve standart özellikler ASUS P6X58 Premium’un çatısı altında yer alıyor. Bu anakartın ne zaman satışa çıkacağı ve ne kadara satılacağı konusunda ne yazık ki kesin bir bilgi yok. Ayrıca USB 3.o performans testi de yapmak şu an için pek mümkün görünmüyor, çünkü ortada USB 3.0 destekleyen cihaz bulunmuyor. Bu nedenle bir süre beklememiz gerekecek.

Kaynak : Asus

Link to comment
Share on other sites

okuduğum kadarıyla usb 3,0 inanılmaz hızlara ulaşabilecekmiş. kim bilir belki ilerde htpc lere takılabilecek usb ekran kartı bile çıkar. eğer böyle bişey olursa hayalim gerçek olur :pardon:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...
  • 5 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...

Asus USB 3.0 destekli ilk anakartını iptal etti

USB 30 desteği konusunda da bir süre daha beklenmesi gerekecek zira Asus'un hem USB 30 hem de SATA-III desteği ile göz dolduran X58 yonga setli P6X58 Premium modelini iptal ettiği bildiriliyor

600MB/sn'ye varan veri transfer hızı ile 10x performans artışı vaat eden ayrıca geriye doğru uyumluluk çerçevesinde USB 20 teknolojisine destek veren USB 30 için Asus, P6X58 Premium modelinde NEC tarafından hazırlanan USB 30 kontrolcüsüne yer veriyordu Asus'dan yapılan açıklamada yüksek performans segmenti için hazırlanan anakartın iptal edilmesinde "özellikle öne çıkan herhangi bir neden yok" açıklaması yapılırken, firmanın yeni teknolojilerle donatacağı yüksek performanslı anakartlar için daha bir USB 30 yonga seti bekliyor olabileceği üzerinde duruluyor Rakiplerinin neler yapacağını görmek istediği de konuşulan Asus'un NEC yerine Fujitsu'nun USB 30 kontrolcüsüne gözüne kestirmiş olabileceği de konuşuluyor

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...