Jump to content

Yazıcı Sorunu


MeDiKeN

Recommended Posts

Arkadaşlar kırtasiyemde ricoh yazıctılarğlanı var ağ bağlantısı yardımıyla çıktı almak istiyorum. Tüm programını yükledik, modeme bağladık ama ben bir türlü göremiyorum o yazıcıyı. Ping atmaya çalışıyorum cmd yardımıyla istek zaman aşımına uğradı diyor. makinanın ethernet girişinde mavi ışığı yanıyor, modemde de ışığı yanıyor ama benim makina görmüyor. Hatta başka bir laptop var burda wireless ile bağlandı o ping atıyor görüyor, dedim bende wireless ile bağlanayım ama yine olmuyor. Yardımlarınızı bekliyorum. İşletim sistemim nec arkadaşın verdiği xp professional laptop markası exper.

Link to comment
Share on other sites

dostum diğer bilgisayarlara sorunsuzca bağlanabiliyormusun?

eğer sadece yazıcıya bağlanamıyosan güvenlik duvarını bi kapatıp denermisin.

veya ağ ile ilgili bir yazılım kullanıyormusun örneğin uzak bağlantı hamachi vb türü sanal ağ aygıtı felan kullanıyorsan bu xp nin kafasını karıştırıyor olabilir ve sen kablosuzdanmı bağlanıyosun. diğer kablosuz bağlanan notebook vistamı?

Link to comment
Share on other sites

arkadaşım eğer yazıcıda ethernet bağlantısı varsa yazıcı üzerinden menülere girip orada ip ayarlamalarını yapman lazım....

Yazıcıdaki ip ayarlarıyla ilgili kısmı mutlaka bulmalısın...

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar sorunu bulamadım dediğiniz gibi hamachi felan kullanmıyorum. Diğer bilgisayar vista değil ama wirelessdan ping atabiliyordu. Bense atamıyordum wi-fi de bile. Makinanın ipsine baktım değiştirdim olmadı. Şimdi makinaya farklı bir ip verdim, kendi makinamdaki driverları silip yeniden yükledim hatta bilmediğim driverları bile:D Sorunum çözüldü şimdilik yazdırabiliyorum, inşallah ilerde problem çıkarmaz. Teşekkürler.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...