Jump to content

Galiba Xp Ye Elveda Dedim


YAGMURADAM

Recommended Posts

arkadaşlar kurulu gelen vistayı deneme imkanım oldu yarım saat dayandım xp geri döndüm ama win7 kuracağım bu ara final sürümünü kendi dilimizde görene kadar tam kurmayı düşünmüyorum, bazı yerlerde hala eski işletim sistemini kullanan yada mecbur kalan kullanıcı sayısı az değil donanımdan ötürü kullanılıyor, çok az kullanıcı i7 işlemci alıyor win7 kullanıyor acizane düşüncem bu yönde saygılar

Link to comment
Share on other sites

Ben düne kadar aman ha vista yüklemeyin demiş birisiyim.Bu düşüncemi çeşitli sitelerdeki vista kullanıcılarının görüşlerinden faydalanarak belirtmiştim.Sonra ne olduysa vistayı bir yükleleyim dedim.Ve yükledim.Performansı xp den daha iyi çıktı.Yükleyemediğim bir program yok.Sistem gayet stabil.Açılışı kapanışı gayet hızlı.Üstelik doğru dürüst hiçbir ayar yapmadım.

xp acronis yedeklerim hala duruyor.Ama inanın dönmek gelmiyor içimden.Zira vista sp2 bana bir zorluk yaşatmıyor.vista sp2 açıkken virtual pc üzerinden windows7 yi bile açıp rahatlıkla çalıştırıyorum.Sistem bana mısın demiyor.

Linux un yaygınlaşmamasının en önemli nedeni donanım yazılımcılarının fazla destek vermemesidir.Bir de o paket meselesi beni deli ediyor.Pardus yükledim.paketleri güncellemek istedim sürekli başarısız oldum.Peformans ve görünüm anlamında bence çok iyi ama daha çok yol alması gerekecek pardus'un.

xp ilk çıktığı sıralarda da vista ve windows7 ye gelen tepkilerin benzerleri vardı.Ama şimdi o 40 yamalı xp adeta bulunmaz hint kumaşı muamelesi görmeye başladı.Xp de microsoftun vista da ve windows7 de.Adamlar pazarlama stratejisini iyi biliyor.Kaç kişi bu sitede final sürümü gelecek diye bekledi durdu.Begenirsiniz begenmezsiniz ama reklam yapmada üstlerine yok hani.

Son olarak kolay kolay bırakın xp cd si ile formay atmayı herşeyiyle hazır durumda olan xp ye dönüş yapmam.İlk mesajımda dediğim gibi elveda xp hoşgeldin vista sp2 ve windows 7...Saygılarımla

Link to comment
Share on other sites

Ben de Vista deneyimlerimi anlatayım.

Vista'yla ilk olarak Chip dergisiyle tanıştım daha o zamanlr Beta 1, Eylül 2005 :) Finalle arasında resmen uçurum var.

Daha sonra dergiyi almadım (çünkü eve bilgisayar geldi) ve Vistayı unuttum gittim.

Derken Vista yeni çıktığı zamanlarda, en yakın arkadaşım yeni bir dizüstü almış ve üzerinde Vista yüklü gelmişti.

İşte gerçek anlamda Vista'yı kullanma fırsatını o zaman bulmuştum.

Bu bambaşkaydı, çok yeniydi,renkliydi,garipti.Bir saat kadar kullanmıştım ve alışamamıştım. Arkadaşım da (o zamanlar) benden iyi anlardı bilgisayardan ve o da doğru düzgün alışmamıştı.

Neyse sene 2008. XP ultimate 2008'i indirmiştim başka bir siteden.Necooy abi oraya Vistayı eklemiş. O sırada da birçok yerde Vista görüyordum.Dedim "ulen herkes kullanıyor neymiş bakalım?" ve Vista SP0'ı indirdim (Sanırım o zaman SP1 Beta vardı, Şubat-Mart 2008) Ben Multiboot UltraISO vb. öğrenecem derken TNC'ye üye oldum ve Vista SP1 çıktı. Tabii o zamanlar SP1'i vistaya gömmeyi bilmediğim için gittim SP1 kurulumunu DVD'ye attım.

Neyse bir gün format zamanı geldi.Bu DVD'yle Vista kurdum. Kurulum yaklaşık 1 saat sürdü (Makine epey eski 2003 yapımı filan) ve tabii ki kasan bir Aero arayüzü beni bekliyordu. Ardından SP1'i yükledim. O da 2 saat filan sürdü. Tabii ben bilgisayarım Vistayı kaldırır mı diye düşünmüyorum bile, oyun mu bu deyip kestirip atıyorum :) Bilgisayar Aero açıkken çok yavaştı, kapatınca da ablam sevmiyordu görüntüyü :D O arada Görev yöneticiye baktık o da ne 512 MB belleğin zaten 460'ı işgal edilmiş. Vista 1 hafta bile dayanmadan sildim XP'ye döndüm.

Yani bildiğiniz "Anti-Vista"cı oldum.

Bu arada ben Vistayla ara sıra ilgileniyordum.O zaman Vistanın belleği kullanmasının normal olduğunu vb. öğrendim.

Aradan aylar geçti 2008 sonları Kasım filan. Gittim yine Vista kurdum ama bu sefer Vista SP1 CD edition (mustafa_x yapmıştı) kurdum. Sistem gayet hızlıydı ama oyun oynatmıyordu (FX5200+Aero+NFSMW=Sadece 5-6 FPS :D ) Diğer bölüme XP kurup orda oynuyordum oyunları.Bu Vista epey dayandı 1 ay kadar.

Sonra mecburen yine XP. Artık yavaş yavaş Win7 de geliyordu. 2009'a girdik ve artık bilgisayarda bambaşka bir şey vardı : Windows 7 Build 7000 Beta. Bu nasıl sistemdi yav? Aero açıkken bana mısın demiyordu. Yarım saatte kurulmuştu. Sadece 240 MB bellek tüketiyordu. Ama yine oyun oynatmıyordu bunun suçlusu da benim ekran kartımdı zaten. XP'ye geri döndüm.

O arada hem Windows7'yi hem Vistayı epey araştırdım. Aradan zaman geçti bir çok Win7 yapıyı denedim en uzun dayanan 7100 oldu 1 aya yakın dayandı. 7100 daha acayipti.Sistemde muazzam bir stabillik ve performans vardı. Kurulum sadece 20 dakikaydı.

7100'den sonra 7600'e kadar sürüm kurmadım. En son 7600 denedim.Ama ingilizce diye bugün Vistaya geri döndüm. SP2 ile adam olmuş. Win7den sanki daha akıcı geldi. Daha iyi, SP0 ve 1'den de.Windows 7 bekleyebilirmiş, bunu anladım bugün.

Bu arada barış abinin dediği doğru Win7de sözde yeni çekirdek MinWin 35 MB bellek ihtiyacı vsvs... deniyordu n'oldu? Sadece 6.0'dan 6.1 oldu. Ama her şeye rağmen Windows 7 güzel ve hızlı. Türkçesi (ya da paketi) geldiği an Vistayı bırakacağım zaten.

Link to comment
Share on other sites

Bu sözüm sadece windows için geçerli diğer sistemleri karıştırmıyorum.. Windows 7 herşeyin önünde gelir, arkadaşlar hatırlarsanız xp bile zamanında sistemi ne kadar çok kasardı, modifiyeler sayesinde sistem rahatlatılmadı mı? o sayede ram kullanımı vs düşürülmedi mi? düşürüldü, peki bunları vista ya da windows7 için yaparsak ne olur? sistemleri herkes kullanabilecek hale gelir.. windows7 final sürümü çıksın yapalım bir modifiye görün bakalım nasıl koşturuyor sistem o zaman dersiniz xp daha iyi diye.. Evet xp şu an için iyi ama sadece modifiye edildiği zaman modifiye olmayan xpden hayır gelmez..

YAGMURADAM harika bir tercih yapmışsın birkaç önerim olacak vistayla ilgili;; daha önce xp de hangi hizmetleri devre dışı bıraktıysan bunda da aynılarını devre dışı bırakabilirsin, hızlandırıcı reg ayarlarını aynen bunda uygulayabilirsin sorun oluşmaz.. şu adresi incelersen vistayla ilgili çok sağlam anlatımlar yapmışlar biraz fazla konu var ama öğrenmen daha kolay olur diye düşünüyorum bunlarla..

http://www.docums.net/category/microsoft-windows-vista/[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

Bu arada YAGMURADAM bir önerim daha olacak.. Denetim masasından yönetimsel araçlara girip,, local security policy Türkçesi yerel güvenlik poliçesi gibi bişey olması lazım .. buraya girip, local policies(yerel poliçe) den, security options(güvenlik ayarları),, buradan ,, shutdown: clear virtual memory pagefile(kapanış: sanal diski temizle.. gibi bişey olması lazım türkçesi)ı bulup sağ tıklayıp özelliklerden aktif hale getirirsen, bilgisayar her kapanışta sanal diski temizleyecek ve böylece daha hızlı açılacak.. böyle kapanış süresi artıyor ama açılış süresi kat kat azalıyor.. umarım anlatabilmişimdir biraz berbat oldu ama :D neyse.. iyi günler dilerim..

Link to comment
Share on other sites

performansla alakalı değil bence :D

Benim sistem

Intel Pentium Dual Core E5200 2,50 GHz

3 GB Ram

Intel G31/G33 Express Chipset Family

Vista harika çalışıyor ama XP bana daha sıcak geliyor :) nedenini bilmiyorum :D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...