Jump to content

oguz_45

Üye
  • Posts

    60
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by oguz_45

  1. kilicmuhsin, 8 dakika önce yazdı:

     Bana 5 aylık cayma bedeli 630 Tl. çıkardılar.Aylık faturam 134 Tl idi

    benim anlamadığım konu kullandığın kadar mı ödüyorsun yoksa 24 ayın 1 ayını kullandın kullanmadığın 23 ay parasını mı ödüyorsun ?

  2. neskali, 40 dakika önce yazdı:

    Evet cayma bedeli çıkartırlar. Taahhüt verdiğiniz için paketle birlikte ama ne kadar çıkar orasını müşteri temsilcisine danışmanız lazım.

    TT "Cayma bedelini şuanlık söyleyemeyiz ama cayma bedeliniz çıkar. Bölgenizde vdsl geçilmiş ama hattınızı kaç mbps desteklediğini göremiyorum." böyle dedi. Netspeed ile konuştum onlarda "hattı kapatmayınız aksi takdirde boş port bulamayabilirsiniz. Adsl olarak geçiş sağlayalım. Vdsl port gözüktüğünde vdsl geçişinizi sağlarız." ve netspeed bana evrakları attı imzalayıp göndericem. Sizce bu konu hakkında bilmem gereken herhangi bir şey var mı?

    • Haha 1
    • Sad 1
  3. Good, 48 dakika önce yazdı:

    Netspeed'in tavrı bana çok ilginç geldi. Zaten geçiş için dolduracağınız evrakta tarife seçmenizi istiyor. Bu tarife de sizi ADSL'den VDSL'e terfi etmenizi sağlıyor. Sizlere tavsiyem diğer ISS'lere de benzer talep ile danışmanız.  Ben Turknet ADSL'den Netspeed VDSL'e geçiş yapmıştım.

    Netspeed müşteri hizmetleri "bize adsl olarak geçersiniz ama vdsl geçmek için 1 ya da 2 hafta beklersiniz port durumuna bağlı türk telekomdan vdsl geçerseniz direk vdsl olarak geçişinizi yapacağız" dediler. Türk telekom online işlemlerden paket değişikliği sayfasından 20 mbps geçsem vdsl mi olucak ?ve 2 yıl taahhüt imzaladıktan sonra netspeede geçsem cayma bedelini ödermiyim ?

     
     

    s.PNG

  4. Merhaba arkadaşlar adsl Türk Telekom 16 Mbps kadar kullanıyorum. Bu ayın 22'nde taahhüt bitiyor. Hattım 81 Mbps destekliyormuş TT dedi. Netspeed geçiş yapacam ama adsl olarak geçersem hızım yükselmeyeceğini söylediler türk telekomdan VDSL pakete geçin en azından hızlı işlemleriniz yapılır dendi. Ne yapmam lazım bana fikir verebilir misiniz ?

    Modem Vodafone (Sercomm) H300S

     

    Edit 1 : Türk telekomdan vdsl portuna geçiş yaptım. Paket ve taahhüt değiştirilmeden yapıldı. Fakat mahallemiz eski olduğu için binalarda altyapı yok sadece mahallede 2 tane telefon direği var. İnterneti telefon direklerinden alıyoruz . Netspeed ile görüştüğümde ev telefon paketlerimiz yok ve firmamıza geçiş yaparken ev telefon numaranız iptal olucak dediler. Ev telefonu iptal olursa internet hizmetini alabilirmiyim ?

  5. Dell Inspiron 5521 batarya sorunu

    Merhaba arkadaşlar elimde 2013 yılında aldığım Dell ınspiron 5521 laptop var. 2 gün önce batarya değiştirdim. Batarya yeni olmasına rağmen yıpranma payı %20,18 bu da pil 25 e indiğinde direk bilgisayarı kapatıyor AC takılı olmasına rağmen. Dell ürünlerinde pil kalibrasyonu var  mı ? ya da bu sorunu nasıl çözebilirim.

    Ekran Alıntısı.PNG

  6. Alphonso_Elric, 9 saat önce yazdı:

    İlginç, sebebini biliyorum dersem yalan olur. İnan bilmiyorum. Kusura bakma değerli zamanını aldık. (Sadece tahminim var oda çalışmalarda ultra sıkıştırma yapmaktayım, bu çalışma 6 gb ciavı bir çalışma aslında fakat esd sıkıştırma ile 3,70 gb civarına düşürdüm. nedeni bundan kaynaklanıyor olabilir. Hazırladıgım çalışmaların tamamında ultra sıkıştırma kullanmaktayım, nedeni budan kaynaklımı bilemiyorum.) Kendime şahsi makinama yarın kuracagım ekran alıntısı atarım. Almış oldugunuz hata genelde donanımsal bir nedendir.

    Önemli değil en azından denemiş olduk ama sistemi güzel hazırlamışsınız ellerinize sağlık ?

  7. Alphonso_Elric, 1 dakika önce yazdı:

    Efendim tahminim donanım ile ilgili bir sorun genelde  ram veya hdd olabilir, sorun varmı MemTest ile RAM'lerinizi bir kontrol eder misiniz?  birde kurulumda hdd tamamen siliniz ve formatlayarak tekrar deneyiniz, buda olmazsa HDD bölümleyerek deneyebilirsiniz. Şunuda deneyiniz kaç ram var bilimiyorum ama ramleri sökünüz sadece 1 ram kalsın öyle deneyiniz. (ramleri sıra ile deneyebilirsiniz.) çalışmada sıkıntı olmadığını bilmenizi isterim. Hatta emin olmak istiyorsanız varbu çalışmayı başka makinaya kurmayıda deneyiniz, kendi makinanıza da dogrudan microsofttan in dirdiginiz bir win 7 sürümü deneyiniz, nedene ve sonuca ulaşacanızı tahmin ediyorum.

    BU ÇALIŞMAYI KURAN VE KULLANAN VAR İSE LÜTFEN EKRAN ALINTISI EKLERSE SEVİNİRİM. DENEMEDEN KESİNLİKLE EKLEMİYORUM VARSA BİR HATA LİNKLERİ KALDIRAYIM VE DÜZELTELİM.

     

    Sanırım buna gerek kalmayacak o bölümü tamamen kaldırdım.

    Ben teşekkür ederim. Saygılarımla.

    cevap verdiğiniz için teşekkür ederim öncelikle donanım olabilir sizlik bir sıkıntı yok ben dediklerinizi yapıcam en kısa sürede sizlere iletirim

  8. abdulhey_, 3 dakika önce yazdı:

    @oguz_45 favorilerim den biri o telefondu.  Ama yukarıdaki postlara bakarsanız bir arkadaş asus donanım uzmanı  diğeride malzemesi çok kötü asusdan uzak dur demiş...?

    Ben kullanıyorum gayet sıkıntısı yok sen neler kullanıcan uygulama olarak ona göre cevaplıyım

    Ben hepsiburadan aldım eylül ayında fiyatı 1.550 tl idi. Bu fiyata bu donanım gayet yeterli bu arada yeni güncellemeler gelicektir.

  9. benim bildiğim qos ile belirlediğin ip aralığa hız düşürülür. Ama eğer sadece Lan'ı sen kullanıyorsan bilgisayarına sabit ip verip mesela 192.168.2.5 sabit ip verdin ve 192.168.2.5 ten sonraki iplere hız düşürtebilirsin. Tabii sorunu anladıysam yardım etmek isterim ama benim modem Airties Air5650 TT 

    • Like 1
  10. On 01.03.2016 at 23:43, pire05 yazdı:

    remix os yeni beta sürümü için kod verebilir misiniz?

     

    Arkadaşlar remix os root@remix_x86:/ # ekranda bu kodlarla kalıyor yardımcı olursanız çok sevinirim.

     

    Bende de aynı sorun var. Çözümü var mı ?

    On 06.06.2016 at 09:53, harktu yazdı:
    
    http://support.jide.com/hc/en-us/articles/217487268

     

    Kardeş senin dediğini denedim ama benim ki windows 10 nun yanına bir de disk GPT ve UEFI nasıl çözebiliriz ?

×
×
  • Create New...