Jump to content

mrotwein

Yeni Üye
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

About mrotwein

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

mrotwein's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. mrotwein

    Bıos

    [quote name='istanbul82' date='23 March 2011 - 17:17 ' timestamp='1300894067' post='982370'] geçmiş olsun anakartı çıkar iyi bi anakart tamircisine götür port atıp yazıcak chipi tekrar 25-50 tl alan firmalar var. [/quote] nasıl bi sorundur ki bu. daha önceden de aynı güncellemeyi yapmıştım. hiç böyle bir sorun çıkmamıştı. başka bir yolu yok mudur bunun.
  2. mrotwein

    Bıos

    Bilgisayarım doğru düzgün çalışıyordu. Taki bios güncellemesini yapana kadar bios sürücüsü ilk versionundaydı. anakartın kendi update programı ile en son bios güncellemesini kurdum. ancak kurarken pc kitlendi ve bidaha açılmadı. daha doğrusu power tuşuna bastıktan sonra ekrana hiçbir görüntü gelmior. bios ekranı bile gelmior. setup pilini ve diğer tüm parçaları çıkartıp 1 saat kadar bekledim. ancak bir değişme yok. yardım ederseniz sevinirim.
  3. Malesef bir değişme yok
  4. [quote name='alveol' date='12 Ocak 2011 - 14:20 ' timestamp='1294835456' post='942533'] PC parçalarını sök tak tabi tozunu alarak. 2 RAM varsa teker teker dene. Bigisayar açılmadığında parçaları söküp taktığımda çoğunlukla düzelir. [/quote] Dediklerinden bir tek ram leri tek tek takıp denemeyi yapmadım. Bide öyle deneyeyim. Windows 7 ki sorunların çözüleceğini sanmıyorum ama belki XP yi yeniden yükleyebilirim.
  5. Selam arkadaşlar. Masaüstü pc mi aldığımdan beri Windows XP kullanmaktayım. PC de hiçbir parça değişikliği yapmadım şimdiye kadar. 3 yıldır kullanıyorum. Geçen hafta Windows 7 - 64bit Ultimate yükledim. Bir kaç kez mavi ekran hatasu verdi. Tüm driverları yükledim. Bir tek sata-raid driver bulamadı 64 bit e uygun. Anakartın kendi sitesinde de yoktu sürücüsü. Bende Xp için olan sata-raid sürücüsünü yükledim o sorunda çözüldü. Şimdi ben 64bit Windows 7 yüklediğimden beri "Sonsuz Macera" (Runes of Magic) adlı oyunu oynarken en geç 2 dk içinde PC kitleniyor yada mavi ekran hatası veriyor. Ancak Crysis i saatlerce oynayabiliyorum. Herneyse Windows 7 olmayacağını düşününce XP yi tekrar kurayım dedim. Kurulum dosyalarını falan atıyorum, C sürücüsünü formatlayıp yüklemeye başlıyorum, önyükleme bitip esas windows xp nin yüklenmeye başladığı sayfaya gelince pc kitleniyor. Sorunun hard diskte olduğunu sanıp başka bir hard diskte deniyorum onda da aynı sorun oluyor. Oyunu 64bit Windows 7 de sorunsuz oynayan arkadaşlarım var. Windows 7 de ses sistemi ile ilgili bir sorun da var ayrıca. 5+1 ses sistemim var ancak 2 hoparlör çalışıyor sadece. Onun da sürücüsünü indirdim ve ayarlarını yaptım. Test et deyince her hoparlörden ses geliyor oncak Windows Media Player dan şarkı çaldığımda sadece 2 sinden ses geliyor. Ben 2 konuda yardım istiyorum sizden. 1- Windows 7 - 32 yada 64 bit te herşeyi sorunsuz çalıştırmak (sistemim 64 bit destekliyor bu arada) 2- Windows XP yi sorunsuz bir şekilde kurabilmek biraz ayrıntıya girdim ama böle yardım etmeniz daha kolay olur diye. şimdiden teşekkür ederim.
×
×
  • Create New...