Jump to content

sniper007

Yeni Üye
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

About sniper007

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

sniper007's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

4

Reputation

  1. Ekran kartı ve ekran boyutu gibi değişkenler sebebiyle windows tarafından optimize edilen bir ayar da olabilir. Söz gelimi bende 15.6 laptop ekranı var. Sizin ekran 27 inch masa üstüyse mesela bu ayar windows tarafından küçük olarak seçilmiş olabilir. Ya da o/b ekran kartı ile harici ekran kartının verdiği çözünürlük değeri farkı da etkili olabilir. Nihayetinde intel için o ayarla oynamak (varsayılan değeri değiştirip sonra tekrar varsayılana dönmek) sorunun çözümünde işe yaradı. Anlatımda kusur olduysa affola maksat arkadaşın sorununa yardımcı olmaktı. Elimde diğer seçenekler olmadığı için o ayar default orta gelir diye düşünmüşüm.
  2. Sorun chrome ile alakalı değil. İntel driverı sıkıntılı olduğu için bazı programlar (idm,chrome,teamviewer,acronis...) ekranın çözünürlük ayarı ile aynı çalışmıyor. Ekran çözünürlüğünüz 1080p iken uygulamanın 1024x768 çalıştığını düşünün. Zaten yaptığım ayar değişikliğini sürekli tutmuyorum anlatımı okuduysanız. Yaptığım işlemi geri alınca sorun düzeliyor. Çok mantığa uygun gelmese de çözüm sağladığı için arkadaşa tavsiye ettim.
  3. Rica ederim. Sorununuzun hallolmasına sevindim. İyi akşamlar.
  4. merhabalar. Öncelikle aynı sorunu yaşamış biri olarak sizi anladığımı söylemek istiyorum. Ben sistem özelliklerimi söyleyip sorunu nasıl aştığımı söyleyeyim. Bilgisayarımda intel hd graphics 4000  ve nvidia gt 650m ekran kartları var. intel'in hd 4000 için  win 8.1 64 bit prewiew sürümü için çıkarmış olduğu driverı intelin sitesinden, nvidia için de gt650m beta sürümünü nvidiadan indirdim. win 8 e uyumlu olanları yüklediğimde çözünürlük sorununu aşamadığım gibi nvidianın driverı yüklediğimde ekran tamamen gidiyordu. Bu yüzden 3 defa format attım :) Neyse gelelim sorunun çözümüne;   sıkıntının sebebi intelin ekran kartıydı bende. 1.ekran kartınızın modeline uygun 64 bit versiyon driver ı indirin ve kurun, sistemi yeniden başlatın 2.Daha sonra masaüstünde iken sağ tıklayıp ekran çözünürlüğü menüsüne girin. 3. Açılan menüden "metin veya diğer öğeleri daha büyük veya daha küçük yapın" metnine tıklayın. 4. Açılan ekranda "tüm görüntülerim için bir ölçekleme düzeyi seçmeme izin ver" kısmının yanındaki kutucuğu işaretleyin. 5. bu işlemi yapınca hemen yukarıda 3 seçenek belirecek. küçük, orta ve büyük şeklinde. orta varsayılan olarak seçilidir. bunu değiştirip küçük yapın. Oturumunuz kapanıp tekrar açılacak. aynı işlemleri takip ederek değiştirdiğiniz küçük seçeneğini tekrar orta yaparsanız sorun düzelecektir. En azından ben böyle aştım sorunu. Umarım sizler için de işe yarar. İyi forumlar arkadaşlar.
×
×
  • Create New...