Jump to content

m3hm3t1991

Üye
  • Posts

    515
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Posts posted by m3hm3t1991

  1. crasadure, 2 saat önce yazdı:

    Bildiğim kadarıyla Ventoy un Android sürümü yok. Sitesinde böyle bir sürüm mevcut değil.

    Ventoy Resmi Kaynak Sürümleri: https://github.com/ventoy/Ventoy/releases

    Bu tür kaynağı belirsiz uygulamaları kullanmanızı ve kurmanızı ÖNERMEM. MixApplications adında bir kullanıcı hazırlamış ama bakıyorsun Ventoy un logo sunu ve ara yüzüne uygun bir şeyler yapılmış. ANDROID sürümü ile ne tür bir işlem de kullanılacak peki?

    Bu konuda çok dikkatli olunması gerekir. Video ya bakarak; "kurup deneyeyim şu versiyonu"   şeklinde bir düşünceye kapılmayın sakın. Sonra cep telefonunuzun başına her türlü sorun gelebilir.

    Haklısınız ustat buna benzer android de iso dosyasını flash belleğe yazdırma işlemi sakıncalı mı? Root yetkisi olmadan yapıyor. Telefon zarar verir mi? Play store catısı altında güvenliğinden geçmiş ama

  2. awengers44, 16 saat önce yazdı:

    Görev çubuğunda olan [Yanlış disk seçmemeye dikkat edin, zaten boyutlardan anlarsınız] Diskpart GUI Micro ile recovery kapatıp (0) diskinizi Bios olarak biçimlendirin ve WinNTSetup ile altta olan üstadın videosunda olduğu gibi önce imaj dosyasını daha sonra boot ve windows disk birimlerini gösterip kuruluma başlatın. Çok kolay ve pratik kurulumdur. Eğer sistemi efi modunda kuracaksanız o zaman Winpe Disk Part ile uefi seçmeniz gerekir ve kurulum mantığı bire bir aynıdır.  Ayrıca Dism++ ve WintoHDD ile kurulum seçeneği,de bulunmaktadır.

     

    Deneme yaptım başarılı oldu. teşekkür ederim.

    crasadure, 14 saat önce yazdı:

    Birde şu şekilde deneyin

    1.Aşağıdaki linkteki dosyayı bilgisayarınızda masaüstüne kopyalayın

    Windows_Kur.rar https://yadi.sk/d/euLH10-IoGZTCg

    2. İçindeki Boot  -  EFI - WIM klasörlerini olduğu gibi Multiboot flash belleğinize(klasör yapısına dokunmadan)kök dizine kopyalayın

    3. WIM klasörü içine bootisox86.wim ve bootisox64.wim dosyalarını kopyalayın

    4. main.cfg dosyasına aşağıdaki kodları ekleyin

    
    menuentry "Kur Windows 7-8-10 (ISO-WIM Method)" --class iso {
                  search --file /Boot/bootisowim --set=root
                  insmod ntldr
                  ntldr /Boot/bootisowim
              }
    
    if [ "${grub_platform}" == "efi" ]; then
       if [ "${grub_cpu}" == "x86_64" ]; then
          menuentry "Kur Windows 7-8-10 (ISO-WIM Method)" --class iso {
              insmod part_
              insmod chain
              chainloader /EFI/Boot/winsetupx64.efi
          }
       fi
       if [ "${grub_cpu}" == "i386" ]; then
          menuentry "Kur Windows 7-8-10 (ISO-WIM Method)" --class iso { 
              insmod part_
              insmod chain
              chainloader /EFI/Boot/winsetupia32.efi
          }
       fi
    fi

    5. İşlem tamam...

    Multiboot u çalıştırın ve Legacy Modda iken; Kur Windows 7-8-10 (ISO-WIM Method) seçeneği ile windows kurulumunuzu başlatın.

    Birde böyle deneyin bakalım. Sonuçta bir değişiklik oluyormu?

     

    blue_life multibootunu kullanıyorum. Daha önce yardımcı olmuştunuz. Multibootta hiç bir sorun yaşamıyorum. sizin çalışmanız sorunsuz çalışıyor.  Multibootu bırakıp. Sadece Grub2 dosya yöneticisini kullanmayı düşünüyorum.  Grub2 dosya yöneticisinden kaynaklı bir sorun diye düşünüyorum. Grup4dos blue_life multibootuna bootisox86.wim  kullandığımda sorunsuz çalışıyor. Grub2 dosya yöneticisinden başlatığım zaman Legacy modda sorun oluyor.

  3. awengers44, 03.05.2020 - 01:33 yazdı:

    Öncelikle bu tür sorunların oluşmasına sebep olan iso dosyalarındaki kendi boot.wim dosyalarının değiştirilmiş olması buna sebep oluyor. 

    Ancak usb 3.0  desteğinin olması artık zorunlu olduğu için güncel boot.wim kullanılması mecbur hale geldi. Virtual sistem kurulumları ile karıştırmamak gerekiyor, vhd\vhdx sanal kurulumlar sadece test amaçlıdır ve disk yapıları gerçek disk gibi değildir :) bazı program kurulumları yaparken disk id ve makine kodu ararlar ama bulamadıkları için kurulmaz veya kurulsa bile program işlevsiz olur.

    Bu tür sorunları minimize etmek için düzenlemiş ve extra programlar eklenmiş olan bootisox64.wim ve bootisox86.wim kullanıp sistemi boot ettiğimizde bunlardan ihtiyaç olanı çalıştırıp alternatif disk araçları ve windows kurulumları bulunduruyoruz.  Legacy\Mbr\Bios modunda sistem başlatılınca kur araçları sistemi UEFI olarak algılamazlar ancak sistem kurulacak disk GPT ise windows disk bölünlendirme kısmında bu bölüme kurulamıyor hatası verir. Alternatif disk ve sistem kurulum programlarını çalıştırarak diski tamamen silmeden disk yapısını MBR\GPT yapabilir işinize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

     

    Cevabınız için teşekkür ederim. Tavsiyelerinizi uyarak tekrardan denemeler yaptım.  Ama Legacy modda windows kuramadım. Orjinal ISO dosyalarını tekrardan indirip denedim aynı sorunu veriyor.  Videosunu çektim. belki çözüm buluruz.

     video linki:  https://yadi.sk/i/Z8lRCyc69SSJdw

    • Like 1
  4. Secure Boot Grub2 File Manager USB Kur ile windows kurulumunda UEFI  de sorun yok. Yalnız LEGACY modda yaşadığım tek sorun Windows  kurulumu başlattığımda  disk silme bölümlendirme ekranında kurtarma bölümü oluşturmadan disk bölümü oluşuyor. Windows kur dediğimde ilerlemiyor 1 leptop  2 masaüstünde denedim aynı sorun oluyor. Farklı USB bellekte deneme yaptım aynı sorun oluyor.  Virtual Machine USB Boot ile sanal olarak denediğimde kurtarma bölümü oluşturmadan disk bölümü oluşuyor  kurulum oluyor.  Gerçek kurulumda olmuyor.  Benim anladığım kadarıyla sorun LEGACY modda windowsu başlatıyor ama bölümlendirme ekranında  ISO yu UEFİ olarak algılıyor  galiba. Aynı sorunu yaşayan var mı?  Yardımcı olabilir misiniz?

  5. @adam4 Mantıklı bir öneride bulunmak istiyorum.  Anakart, RAM, işlemciyi   satıp alttaki önerdiğim parçaları alıp, yükseltirsen çok iyi bir sistemin olur.  Satacağın Parçalardan gelen parayla çok rahat yükseltirsin.

    Gigabyte B450M S2H AM4 Anakart  450 TL

    Ryzen 5 2600 işlemci (8. nesil intel i5 8400 hızında) 900 TL

    Corsair DDR 4  8 GB RAM 3000 MHZ  270 TL

    Güç kaynağı 400 watt ise değiştirmeye gerek yok

    Toplam 1620 TL 

  6. By_FaRuK, 2 dakika önce yazdı:

    Ne gibi bir sorun mesela? Boot olurken direk Grub2 olarak boot oluyor. Grub2 de tema yükleyerek görsel olarak açılıyor. Klasik menüden kastınız text olarak mı açılması?

    Mesela testlerimi yaparken HDD e yüklü multibootum Lenovonun eski bir model laptopunda "try (hd0,1) non-ms skip" hatası verdi. USB ye yüklü aynı multiboot ile denediğimde boot olduğunu gördüm. Bu arada HDD aktif kullandığım multiboot. Bunun sebebini araştırıyorum. Bu paylaşımımdan sonra aynı hata ile karşılaşacak olan olacak mı merak ediyorum. Karşılaştığım sorunun HDD tenmi yoksa multiboot sisteminden mi olduğunu tam olarak anlayamadım. Ama multiboot sisteminden olsaydı USB de de aynı hatayı alırdım.

    Teknik serviste daha önce  bu menülü multiboot kullandım.  Bazı laptoplarda ve işlemcisi yavaş olanlarda yazılarda ve görüntüde bozulmalar oluyor ve görüntü kalitesi düşüyor.  Boot ederken ön yükleme belleği yetersiz olabilir gibime geliyor. 

  7. selokan, 26 dakika önce yazdı:

    ▬Yukarıda bahsi geçen TVlerde sıkıntı yok. Android & Tizen & WebOS olduğu sürece hepsinde istediğiniz gibi davranabilirsiniz. Hepsini de PC gibi kullanabilir, kendi uygulamalarınızı kurabilir, sistemlerini kendinize göre dizayn edebilirsiniz. Bu sistemleri içeren herhangi bir TV işinizi görecektir. Marka olarak da Samsung, LG ideal denilir genelde. Diğer markaların da iyileri vardır elbette.

    •Chip'te tonla rehbeer var bu konuda. İlgi çeken bir kaçını aşağıya ekledim. Umarım işinizi görürler:

    https://www.chip.com.tr/haber/samsung-tv-mi-lg-tv-mi_82605.html

    https://www.chip.com.tr/haber/tv-satin-alirken-bunlari-kontrol-edin_68688.html

    https://www.chip.com.tr/haber/tv-satin-alirken-en-cok-bunlara-dikkat-edin_37315.html

    https://www.chip.com.tr/forum/tv-satin-alirken-bu-soylenenlere-inanmayin_t257161.html

    samsung ve lg kıyaslaması hakkında var bir tane de:

    https://www.chip.com.tr/haber/samsung-tv-mi-lg-tv-mi_82605.html

    @Frankger Apple TV için şuna bak, Netflix tarzı bir kullanım sunuyor:

    https://www.chip.com.tr/haber/apple-tv-plus-mi-yoksa-netflix-mi-karsilastirdik_81421.html

    Şuan ki televizyonumda  Tizen işletim sistemi var. Benim tek isteğim televizyonun tarayıcısının Flash özelliği olan tüm online film sitelerindeki filmleri izleyebileceğim bir televizyon.

×
×
  • Create New...