Jump to content

yazgan44

Üye
  • Posts

    40
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by yazgan44

  1. Superonline internet sağlayıcısında yasaklı siteler ve sansür olayı çok fazlasıyla oluyor ben kullanırken  başıma çok gelmişti bu yüzden çoğu siteye VPN ile girmek zorunda kalıyordum. şuan işte GIBIRNET kullanıyorum Telekom altyapısını kullanıyor DNS olarak Cloudflare kullanıyorum hiç bir sorun çıkmadan bu site dahil bütün siteler açıyor bende aynı şekilde evde de TURKNET GİGAFİBER kullanıyorum onda da bu ve bunun gibi siteler sorunsuz açılıyor.

    size tavsiyem eğer cayma bedeli Turknet in karşıladığı rakamları çok geçmiyorsa Superonlineyi bırakmanız bölgenizde desteyi varsa TURKNET GİGAFİBER e yoksa da Telekom altyapılı Turknet VDSL veya GIBIRNET VDSL ye geçmeniz yönünde olacaktır o zaman bariz farkı göreceksiniz. 

    • Taahhüt cayma bedelinin, TurkNet GigaFiber altyapısındaysanız ₺2.000’ye kadarını, diğer altyapılardaysanız da ₺500’ye kadarını biz karşılıyoruz. Bu tutarı taksitlerle faturanıza indirim sağlayarak üstleniyoruz. 

  2. kocamanadam, 51 dakika önce yazdı:

    Kıymetli dostum verdiğin linkten indirirken en alt bölümde (select type download) hangisini işaretliyorsun? Saygılar.

    ben resimdeki şekilde seçimleri yapıyorum seçimlerden sonra sağ tarafta çıkan mavi renkli iki indirme yazısından ikinci olanını seçiyorum.6,1 KB lik cmd dosyası indiriyor bu dosyayı yönetici olarak çalıştırınca kısa bir süre sonra sana resimdeki siyah ekran geliyor orada İSO dosyasının içeriğiyle ilgili seçenekler çıkıyor değiştireceğin bişey varsa başındaki harfi giriyorsun benburada sadece net framework 3.5 olanını aktif ediyorum seçimleri yaptıktan sonra enter sonrası bişey yapmana gerek yok kendisi iso dosyasını oluşturacak bitince haber verecek oluşan İSO dosyasınıda Rufusla yazdırırsın.

    Screenshot_2019-03-23 UUP (Unified Update Platform) Generation Project (v2 4 5) [by rgadguard mkuba50].jpg

    Screenshot_1.png

    • Like 1
  3. ben rufus 3.3 ile 16 gb belleğe yazdırdım sıkıntısız hızlı bir şekilde kurulum gerçekleşti bu sabahtan beri kullanıyorum herhangi bir sıkıntıya rastlamadım.

    RS4 Flatlite çalışmanız gibi buda güzel bir sistem olmuş elinize emeğinize sağlık 

    • Like 1
  4. merhaba dediğiniz iş için modem almanıza gerek yok en sağlıklı bu işi yapmak için Router almanız gerek Routerdeki Wan girişine size gelen Ethernet kablosunu takacaksınız Router üzerinden hem kablosuz olarak hemde isterseniz kablolu olarak internet alabileceksiniz.

    aşağıda size almanız gereken Routerden örnek link veriyorum bu ürünü tavsiye ederim incelersiniz.

     

    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-rt-ac51u-300mbps-433mbps-dual-bant-kablosuz-ac-router.html

  5. sistemde 4 Gb ram olupta 3,24 Gb olarak sistemin görmesinin sebebi sisteminde onbord ekran kartı olmasından kaynaklanıyor eksik olan kısmı onbord ekran kartı kullanıyor eğer harici ekran kartın varsa biostan onbort ekran kartını disable etmen kapamam gerek o zaman 4 gb tam olarak görünür.

     

    Biosta nasıl kapatırım dersen googlede arattır resimli olarak var bakarak yaparsın.

    • Like 2
  6. sistem UEFI olarak kuruluyor yalnız dikkat etmeniz gereken İSO dosyası 4 GB den büyük olduğu için GPT kurulumu olmuyor bunun için Rufus ile usb ye yazdırırken BIOS yada UEFI Bilgisayarlar için MBR Bölüm Düzeni seçili olacak Dosya Sistemi NTFS seçili olacak bu şekilde USB ye yazdırırsanın sıkıntısız UEFI kurulum yapılıyor.

     

    ben bu şekilde sıkıntısız olarak kurdum ve kullanıyorum sistem çok iyi çalışıyor herkese tavsiye ederim.

    • Like 3
  7. Arkadaşlar ben bu çalışmayı yayınlandığı ilk günden beri 3 tane bilgisayarda UEFI kurulum yaparak sorunsuzca kullanıyorum ve çok memnunum

     

    benim UEFI kurulum yaptığım Flash Bellek ayarları

    Rufus Proğramı kurulum yapıyoruz. ayarları bu şekilde olacak

    UEFI Bilgisayarlar için GPT Bölüm Düzeni

    Dosya Sistemi : NTFS

    Ayırma Birim Boyutu : 4096

    • Like 1
  8. sendeki model bronze sertifikalı yani verimliliği en düşük olan eğer değiştirecem dersen gold sertifikalı olanla değiştirmen gerek farkı görmen için bu farkta sana elektrik faturasında geri dönüyor


    dostum unuttum yazmayı bu ürünlerde ayrıca 5 yıl garanti var

     

    http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/seasonic-x-750-80-plus-gold-750w-guc-kaynagi.html

     

    http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/seasonic-x-850-80-plus-gold-850w-moduler-guc-kaynagi.html

  9. arkadaşım neden seasonic gibi işi sadece güç kaynağı üretmek olan bir firmanın ürününü kullanmak istemiyorsun.

    benim evimde ve iş yerimdeki iki tane pc de kullanıyorum ve daha öncede bu markayı kullandım çok kaliteli bir marka

    tamam corsair de kaliteli marka bende ürünlerini kullanıyorum ama bir seasonic asla olamaz güç kaynağında

×
×
  • Create New...